En? Wat trek jij vandaag aan?

Aantrekkingskracht kan van pas komen. Beter gezegd: het komt altijd wel van pas. Niet alleen als je in de dating scene zit. Iedereen wil 'aantrekken'. 

Vrienden, collega's werknemers, klanten en volgers; we zijn graag aantrekkelijk voor ze. Voor het opbouwen van een personal brand is dit ook heel belangrijk.

Met 'aantrekken' bedoel ik echter niet 'aantrekken' in de zin van 'aantrekkelijk zijn'. Ik heb het over aantrekkingskracht en dat is meer dan aantrekkelijk gevonden worden. Het is een vorm van charme, van interessant gevonden worden door een ander, van potentie hebben, van anderen boeien en de aandacht trekken. En dit altijd op een positieve manier.

"Good looks attract the eyes. Personality attracts the heart"

Jaren lang liep ik met mijn ziel onder mijn arm en wist ik mensen niet te boeien, was ik niet interessant en leefde ik niet mijn potentieel. Ik ben er in de laatste maanden pas achter gekomen dat 'aantrekkelijk gevonden worden en aantrekkingskracht' te maken hebben met wat je als persoon kan betekenen voor een ander en wat die nodig heeft. 

Een mailtje van Brendon Burchard, 3 maanden geleden, zette mijn wereld letterlijk op zijn kop. In de e-mail stond: "Hey Edgar, are jou ready? The world just went virtual today! 

Ik besefte me dat ik helemaal niet "ready" was. Ik leefde m'n leven en deed m'n ding. Deze e-mail van Brendon Burchard was precies wat ik nodig had. Ik investeerde in diverse trainingen, bekeek elke week 3 webinars, las alle blogs over personal branding die voorbij kwamen en deed mijn huiswerk.

Ik ontdekte dat achter aantrekkingskracht de wil naar zelfontwikkeling en persoonlijke groei schuilt. Ik ontdekte mijn "waarom", mijn "wat", mijn verhaal en mijn boodschap. Ik kwam erachter dat ik mijn "limited beliefs" opzij moest zetten en mijn ding moest gaan doen. 

"Persoonlijke groei is jezelf toestemming geven om iets anders te denken en te doen dan je tot dusver hebt gedaan"

Mensen zeggen dat je een goede persoonlijkheid hebt als ze je leuk, aardig en aantrekkelijk vinden. Iedereen wil leuk, aardig en aantrekkelijk gevonden worden, maar het beperkt zich niet alleen tot je uiterlijk. Je aantrekkingskracht ben jij; hoe je je voelt, hoe je denkt, hoe je je gedraagt en hoe je eruit ziet. Je moet je aantrekkingskracht zeker versterken, maar niet alleen voor andermans goedkeuring. Doe het voor jezelf! Voor jezelf zorgen, van jezelf houden en jezelf ontwikkelen is belangrijk om een je aantrekkingskracht te versterken.

Mijn 9 tips in deze blog helpen je je aantrekkingskracht te versterken en de beste versie van jezelf te worden. Het gaat niet alleen om het creëren van een aantrekkelijk uiterlijk. Het gaat ook om je innerlijke schoonheid te behouden om je aantrekkingskracht te versterken.
1. Leer sociale vaardigheden
Niemand krijgt de kans om meer over je te weten te komen als je niet met hen kunt communiceren. Mensen beoordelen ons op hoe we communiceren. Het is van belang je sociale vaardigheden aan te scherpen om een goede relatie met de mensen om je heen te creëren. Gebruik positieve gebaren, communiceer met iedereen en geef nooit een negatieve sfeer af. Leer hoe mensen behandeld willen worden. Wat ze willen horen en wat niet. Zeg niet iets wat de ander niet goed begrijpt. Door goede sociale vaardigheden zien mensen je als een sterke persoonlijkheid.


2. Creëer een indrukwekkende glimlach
Een oprechte glimlach raakt het hart van de ontvanger. Een aantrekkelijke glimlach is een belangrijke eigenschap van mensen met een sterke aantrekkingskracht. Wees niet gierig met je glimlach. Glimlach naar iedereen waar je oogcontact mee maakt. Je glimlach moet vertrouwen uitstralen. Je kunt verschillende soorten glimlachen oefenen en ervoor zorgen dat je geen "enge" gevoelens afgeeft. Een verkeerde glimlach naar de verkeerde persoon op het verkeerde moment kan problemen opleveren. Begrijp wanneer en hoe je een ‘vriendelijke glimlach’ en ‘formele glimlach’ kunt geven. Zorg er natuurlijk ook voor dat je tanden schoon en in de juiste vorm zijn. 


3. Blijf altijd koel
Mensen met een sterke aantrekkingskracht laten zich niet snel gek maken. Ze worden niet boos en houden het hoofd altijd koel. Dit geeft de indruk dat ze sterk zijn en dat ze het weten. Het is niet gemakkelijk om koel te blijven in moeilijke situaties. Maar je moet vertrouwen in jezelf hebben. Weet dat je kracht in je zit. Niemand kan je iets aandoen, tenzij je het toestaat. Als je in jezelf gelooft, zullen anderen ook in jou gaan geloven. Kracht heeft niets te maken met een sterke lichaamsbouw; het heeft te maken met een sterke geest en zelfbeheersing.


4. Ontwikkel een eigen kledingstijl
Je krijgt maar 1 kans voor een eerste indruk. Mensen spreken je aan zoals je gekleed bent.  Ontwikkel een kledingstijl die je goed staat en je zelfvertrouwen geeft. Schroom niet om te investeren in je garderobe. Doe dit echter wel met intelligentie en laat je goed adviseren. Kleed je altijd naar de gelegenheid en houdt rekening met dresscodes. Een eigen authentieke kledingstijl is die waarin je niet het gevoel hebt dat je de tijd en moeite hebt genomen om je voor te bereiden, maar er toch goed uitziet. Jouw doel zou moeten zijn dat je zonder teveel tijd, stress en moeite er ten allen tijde goed uitziet.

"It is not only about the suit, it is about the man waering the suit"

5. Vertrouwen is sexy

Als je zelfverzekerd bent, zal je voelen dat mensen zich tot je aangetrokken voelen en willen ze willen graag vrienden met je zijn. Zelfverzekerde mensen geven een gevoel van betrouwbaarheid af. Het maakt je de alfa van je omgeving. Je sociale en communicatieve vaardigheden zullen enorm verbeteren als je ze met vertrouwen mengt. Wat je ook zegt of doet, doe het met vertrouwen. Ook al ben je nerveus of verward, blijf vertrouwen in jezelf houden.


6. Wees bescheiden
Hoewel vertrouwen belangrijk is, moet je niet overmoedig en nooit eigenwijs zijn. Sommige mensen ontwikkelen een narcistische persoonlijkheid. Dit mag in jouw geval niet gebeuren - niemand houdt van een narcist. Je zelfvertrouwen mag je ten toon spreiden als je weet wat je doet; je weet tenslotte niet alles. Wanneer je je bescheidenheid toont, zullen de mensen om je heen je gaan respecteren. Onthoud dat je nooit vertelt dat je bescheiden en nederig bent, maar laat het zien. Ontwikkel een realistische mentaliteit die zelfverzekerd en bescheiden is. Mensen zullen je prijzen als je afwezig bent wanneer ze het gevoel hebben dat je een bescheiden mens bent, ondanks dat je zo geweldig bent. 


7. Toon je optimistische kant
Negatieve mensen verspreiden alleen negativiteit. Richt je niet op wat je niet hebt maar wees dankbaar voor wat je hebt. We voelen ons allemaal weleens somber. Probeer die kant van jou aan niemand te laten zien. Zie er ondanks alle moeilijkheden altijd vrolijk en gelukkig uit. Mensen zullen dat respecteren, mits je het niet overdrijft.


8. Zorg goed voor jezelf
Als je leeft op de goedkeuring van anderen, ben je hun slaaf. Weet dat je nooit iedereen kan behagen. Houd van jezelf en zorg voor jezelf, alleen voor jou. Wanneer je naar jezelf luistert, ontdek je wie je bent en wat je wilt in het leven. Nu kun je beginnen met jezelf te verbeteren.

Investeer in jezelf, zoek een mentor en ontdek je "waarom".

Het is natuurlijk ook van belang om aan je lichaam te werken. Zorg voor je gezondheid en je lichaam. Sport, eet gezond en gebruik goede producten voor huid en haar en ruik altijd lekker. 


9. Blijf gelukkig
Gelukkig blijven is belangrijk om gezond te blijven. Gooi alle negativiteit uit het leven. Er is geen mens die kan zeggen dat zijn leven perfect is of dat hij nooit een moeilijke tijd heeft moeten doormaken. Het leven is een mix van geluk en verdriet. Je zou niet weten wat gelukkig betekent als er geen verdriet was. Bij elke stap in je leven maak je moeilijke tijden mee, maar je mag ze niet je toekomst laten beïnvloeden. Huil als het moet, maar laat je tranen weer los; anders worden ze een last op je schouders. Je wordt een nieuw en sterker persoon als je eenmaal vrede hebt gesloten met wat je geluk je in de weg staat.

"The secret of attraction is to love yourself"

Met stijlvolle groet en tot de volgende blog.

Experience Tailoring

In een pak zitten een hart en een ziel. 
Het is Edgar zijn missie om jou te laten 'groeien' in je maatkleding. Met zijn ervaring, levenslessen en boodschap aan de wereld helpt hij je aan een duidelijke identiteit, simpel en tijdbesparend, waarbij je met minder keuze de weg opent naar meer welzijn. Creeer samen met Edgar jouw toekomst van comfort, gemak en duurzaamheid. Creeer samen met Edgar jouw unieke stijl en garderobe.

Welkom bij Edgar N. | Experience Tailoring..... Je zult het hier naar je zin hebben.


 
Over de schrijver
Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men en won in 1998 de Retail Jaarprijs. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na 4 ramkraken en een dip in zijn privé situatie creëerde Edgar een eerste doorbraak in Zwitserland waaruit een nieuwe formule ontstond, “Tailormade for Men”.Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentieke Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp.Experience Tailoring staat voor een authentieke, energieke en positieve energie met persoonlijke service en garandeert het hoogste niveau van betrouwbaarheid in kwaliteit en levertijd.Zijn brandstory, “The Tailored Man in Blue. It is you", gaat niet alleen om het maatpak, het gaat om de man in het maatpak! Het gaat om jou!
Reactie plaatsen