De kleren die je draagt weerspiegelen wie je bent.
11 mei 2022 

De kleren die je draagt weerspiegelen wie je bent.

Als Experience Tailor vind ik het iedere keer weer een uitdaging om de juiste uitstraling bij de betreffende persoon aan te meten. Ik zie het niet zozeer als het aanmeten van kleding, maar meer als het geven van energie. Wanneer je kleding ziet als een pakketje energie, bereik je er uiteindelijk veel meer mee. 

Kleding weerspiegelt wie je bent, hoe je je op dit moment voelt en soms zelfs wat je wilt bereiken in het leven? Onthoud altijd dat wat je ook draagt, de echte jij moet weerspiegelen. Je gevoel voor kleding weerspiegelt je persoonlijkheid, karakter, stemming, stijl en wie je eigenlijk bent als individu.

Je voelt je vooral lekker in je vel als je kleding draagt die de echte jij weerspiegelt. Probeer niet iets te dragen alleen omdat het modieus is, het zal je niet goed staan. Probeer de trend te vertalen en te personaliseren, zodat het bij jou persoonlijkheid past. 

Kleding helpt om een beeld van de persoon in de wereld te krijgen. Het is een non-verbale communicatie die anderen om je heen onmiddellijk een idee geeft van wie je bent of wat je probeert te communiceren. Daarom is het duidelijk dat kleding effect heeft op de manier waarop je jezelf ziet.
“Kleren maken niet de persoon, de persoon maakt de kleding” 

Het dragen van stijlvolle en goede kwalitatieve kleding heeft me altijd geholpen in mijn leven, in voor- en tegenspoed.

Dit is wat ik bereik door mezelf altijd stijlvol en kwalitatief te kleden:

1. Ik behaal sneller de gewenste resultaten en promoties in mijn zakelijke carrière.
2. Ik kom in mijn werk en dagelijks leven over als expert.
3. Ik kom op netwerkevenementen makkelijker in contact met de juiste mensen.
4. Ik heb de gun-factor.
5. Ik straal zelfverzekerdheid uit en wordt sneller in vertrouwen genomen.
6. Ik dwingt respect af.
7. Ik krijgt sneller de opdracht.

Er zit echter ook een maar aan. Jezelf stijlvol en kwalitatief kleden kan ook een trucje zijn. Wat als je buitenkant niet congruent is met je binnenkant?  Wat gebeurt er als je je uitkleedt en voor de spiegel staat? Staat daar dan nog steeds diezelfde persoon, die van zichzelf houdt? Of staat daar die persoon die zichzelf anders voordoet dan hij/zij is en zijn of haar leven laat leiden door de verpakking, de buitenkant.

Als ik terugkijk op mijn leven, zie ik dat ik dit trucje veel gebruikte. Voor de buitenwereld was ik die goedgeklede, zelfverzekerde, energieke en charmante man. Het kostte me echter steeds meer moeite en energie om dit vol te houden. Datgene wat men zag, was niet de echte ik. Kortom, de kleding weerspiegelde niet de persoon die ik was.

Ik kwam achter dat kleding moet uitdrukken wie je werkelijk bent, hoe je je voelt en zelfs je doelen kan weerspiegelen over wie je wilt worden. 

Ik ontdekte dat ‘aantrekkelijk’ zijn iets anders is dan mensen aantrekken. Ik heb het over aantrekkingskracht en dat is meer dan aantrekkelijk gevonden worden. Het is een vorm van charme, van interessant gevonden worden door een ander, van potentie hebben, van anderen boeien en de aandacht trekken. En dit altijd op een positieve manier.
 
Dit is dan ook de reden geweest dat is vorig jaar aan een nieuwe reis ben begonnen, een reis van tailoring naar experience tailoring. Ik wil verbinden, leren, inspireren, groeien in mijn pak en de tailor worden over mijn eigen leven. Ik heb een talent, een passie en de potentie om mensen op een positieve manier te boeien. De kleding die ik hierbij draag is nog steeds hetzelfde, al heb ik mijn garderobe een stuk eenvoudiger gemaakt. \
 
"Good looks attracts the eyes, personality attract the heart".


De man maakt niet de kleding


Het tot nu toe belangrijkste resultaat van mijn investering in mijzelf is mijn nieuwe brand story: “There is a new kind of man in the world today. It’s the Tailored Man in Blue and it is you. De "Tailored Man in Blue" staat voor het volgende:

Met je Talent maak je een verschil in het leven van anderen.
Met je Attitude en Authenticiteit trek je de juiste mensen aan.
Je weet mensen met je Imago te Inspireren.
Je neemt de Leiding over je eigen Leven zodat je de Leider wordt over je toekomst.
Je Ontwikkelt je continu, zodat je waarde blijft stijgen.
Je bouwt aan duurzame Resultaten en Relaties die je aanbevelen.
Je creëert een nieuwe tailored Identiteit waarbij je met vertrouwen, loyaliteit, wijsheid, vertrouwen, intelligentie en geloof een Nieuwe reis maakt naar ongekende Groei.
Het gaat dus niet alleen om het pak, maar het gaat met name om de man in het pak.
Vanuit deze gedachte help ik mijn ambassadeurs te “groeien” in hun pak.

Kleding weerspiegelt wie je bent, hoe je je op dit moment voelt en soms zelfs wat je wilt bereiken in het leven? Onthoud altijd dat wat je ook draagt, de echte jij moet weerspiegelen. Je gevoel voor kleding weerspiegelt je persoonlijkheid, karakter, stemming, stijl en wat je eigenlijk bent als individu.

"Groei van binnenuit en straal aan de buitenkant". 

Wil jij “groeien in je pak” en werken aan je persoonlijke presentatie, uitstraling, imago en personal brand? Graag verwelkom ik je in de “Tailored Man in Blue” showroom?

Graag deel ik nog even wat reacties die ik ontving op de vraag: “Weerspiegelt de kleding die je draagt de persoon wie jij echt bent”?

Reacties:

Nee, je kleding weerspiegelt hoe je jezelf wilt zien en gezien wilt worden door de wereld om je heen. Het weerspiegelt delen van je zelfbeeld, je sociale identiteit, je klasse en vaak ook je opleiding. Maar verwar dit niet met wat er "binnen" bij mensen afspeelt.
Afgezien van je esthetiek en het bovengenoemde zegt het niets over wie je bent.
Je kunt hieruit geen conclusies trekken over iemands intelligentie, moraal of karakter.

Dat doet het zeker. Het gaat over je smaak en voorkeuren. Het soort kleding dat je draagt, spreekt boekdelen over je houding, visie en mentale proces. Kleed je per gelegenheid en doe dit correct en stijlvol. Dit geeft dit zeker een positief gebaar aan anderen. Het dragen van goede kleding betekent niet het dragen van dure merkkleding. Goede kleding betekent gewoon de juiste uitrusting bij de juiste gelegenheid met de juiste combinatie.

Ja, kleding is de weerspiegeling van wat we van binnenuit zijn. Wil je er aantrekkelijk uitzien of juist niet? Wil je je zelfverzekerd voelen of niet? Waarom wordt aangeraden om goed gekleed te gaan tijdens een sollicitatiegesprek? Omdat je wordt beoordeelt op je kleding en gevoel voor kleding. Ben je verfijnd of niet? Dit zal ook alleen door je kleding worden weerspiegeld.

Niet echt, ik denk niet dat er een verband tussen deze twee is. Je goed en netjes kleden is wat nodig is. Als je nette en schone kleding draagt, laat dat zien dat je georganiseerd en netjes bent. Het laat ergens zien hoe je jezelf respecteert. Als je vuile kleren draagt, negeren mensen je ergens en hebben ze misschien een verkeerde perceptie over jou.

Kleding weerspiegelt niet altijd onze innerlijke persoonlijkheid. Soms hebben mensen de neiging zich te op een manier te kleden om indruk te maken op anderen. Ze volgen de laatste trends, ook al zit de kleding niet comfortabel, zodat mensen ze opmerken.
Maar soms weerspiegelt kleding ons innerlijk. Mensen die zich traditioneel kleden, zijn de mensen die dol zijn op een bepaalde cultuur. Terwijl mensen die zich 'chique' kleden de mensen zijn die vrij en roekeloos zijn.

Ja, ik zou graag het punt willen maken dat "altijd de eerste indruk de beste indruk is" en de manier waarop je je kleedt, gekoppeld is aan je humeur. Je goed kleden stabiliseert en verbetert de kwaliteit van je zelfvertrouwen. Soms kan zelfvertrouwen de game-changer zijn. Dus we zouden altijd de voorkeur moeten geven aan het dragen van mooie maar comfortabele kleding.


Over de schrijver
Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men en won in 1998 de Retail Jaarprijs. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na 4 ramkraken en een dip in zijn privé situatie creëerde Edgar een eerste doorbraak in Zwitserland waaruit een nieuwe formule ontstond, “Tailormade for Men”.Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentieke Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp.Experience Tailoring staat voor een authentieke, energieke en positieve energie met persoonlijke service en garandeert het hoogste niveau van betrouwbaarheid in kwaliteit en levertijd.Zijn brandstory, “The Tailored Man in Blue. It is you", gaat niet alleen om het maatpak, het gaat om de man in het maatpak! Het gaat om jou!
Reactie plaatsen