In welk jasje ben jij geboren?

Je kan het je vast niet meer herinneren, maar ooit kwam jij als winnaar op deze aarde. Jij won de race en na ongeveer 9 maanden was jij daar, schreeuwend van vreugde en verwondering. Naarmate je ouder wordt, neemt je verwondering af en vergeet je maar al te vaak waar je echt vandaan komt. De race die jij ooit won, is verandert in een ratrace. Mensen zitten je achter de broek aan en de moed zinkt jou regelmatig in de schoenen. Succes is jouw geboorterecht en dit zal je ook altijd moeten blijven nastreven, ongeacht wat er gebeurt in jouw leven.

Wellicht ben je ooit in een situatie geweest waarin je tegen muren wilde oplopen, uit je lichaam wilde stappen of je sokken erin wilde zetten? Dit zijn de momenten dat je gedwongen wordt om iets te doen dat in strijd is met je ware zelf; iets waar je huidige zelf tegen in opstand komt.

Als je jezelf bewust bent van een gevoel van zelfvervreemding en begrijpt dat je je leven niet leidt volgens 'je ware authentieke zelf’ en je diepste mogelijkheden in de wereld, dan kun je de wanhoop bijna nabij zijn. Door dit te genezen, kun je een nieuw gevoel van doelgerichtheid ontwikkelen wat leidt naar een meer bevredigend en gelukkiger leven. Draag nooit een hoed die meer persoonlijkheid heeft dan jezelf.

Trouw zijn aan je echte zelf leidt tot welzijn. Het leidt tot een gevoel van meer zelfrespect en voldoening en dus tot geluk. Mensen die trouw zijn aan zichzelf, hebben ook betere vaardigheden en zijn mentaal en fysiek gezonder.

Hoe ontdek je ware zelf?

Begrijp dat om de echte jij te zijn, een zekere mate van egoïsme nodig is. Je focus moet naar jezelf verschuiven. Wie ben je echt? Wat wil jij? 

De eerste stap om jezelf te begrijpen en je prioriteiten te kennen, is te luisteren naar je geest en lichaamstaal.

Reflectievragen:

Wat zijn je sterke punten en nog belangrijker, wat zijn je zwakheden?
Op welke manier heb je het vertrouwen jezelf te zijn en niemand anders te kopiëren?
Hoe zie jij er op je best uit?
Wanneer voel je je goed?
Met wie voer jij inspirerende gesprekken, welke boeken lees je en wat voor een andere uitdagende activiteiten beoefen je?
Wat zijn de dingen die je geluk schenken? Geniet er zo vaak als mogelijk van.
Wanneer voel je je het meest ongemakkelijk en geïrriteerd? Vermijd die activiteiten.

Concentreer je op je belangrijkste relaties en verspil geen tijd aan negatieve mensen. 
Droom groots en geef jezelf de kracht om die dromen te vervullen! Op het moment dat je weet wie je bent, wat je kan en wat je wilt, is het veel gemakkelijker om je authentieke ik te laten zien. Je kan nu bouwen aan een solide impressie van jezelf. Je presenteert jezelf als een uniek merk, waarbij je positieve associaties over jezelf afroept met jouw kennis, ervaring en expertise; je zorgt ervoor dat je positief opvalt en door een ringetje te halen bent.

Over de schrijver
Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men en won in 1998 de Retail Jaarprijs. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na 4 ramkraken en een dip in zijn privé situatie creëerde Edgar een eerste doorbraak in Zwitserland waaruit een nieuwe formule ontstond, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentieke Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp. Experience Tailoring staat voor een authentieke, energieke en positieve energie met persoonlijke service en garandeert het hoogste niveau van betrouwbaarheid in kwaliteit en levertijd. Zijn brandstory, “The Tailored Man in Blue. It is you", gaat niet alleen om het maatpak, het gaat om de man in het maatpak! Het gaat om jou!
Reactie plaatsen