Negen bruikbare tips om de levensduur van je knitwear te verlengen.
18 augustus 2022 
in Stijl

Negen bruikbare tips om de levensduur van je knitwear te verlengen.

Knitwear gebruiksvoorschriften en tips.

Ongeacht de temperatuur, knitwear (breigoed) is een basis geworden welke niet mag ontbreken in de garderobe van de moderne man. Waarom? Omdat knitwear meer is dan alleen comfortabel, het raakt ook de sweet spot tussen casual en formeel. Combineer het met een klassiek pak voor een zakelijke bijeenkomst of jeans voor een weekendje weg. Minstens zo belangrijk, het knitwear-programma van Edgar N. biedt voor elk wat wils.

We willen allemaal dat onze kleding zo lang mogelijk meegaat, vooral als we hebben geïnvesteerd in kwaliteit. Met deze negen bruikbare tips help je de levensduur van je knitwear (breigoed) te verlengen.

01. Nadat je je kledingstuk een hele dag hebt gedragen, laat je het ongeveer 24 uur op een vlakke ondergrond rusten voordat je het opvouwt om het op te bergen. Natuurlijk mag je je kledingstuk twee dagen achter elkaar dragen, maar geef de vezels de tijd om te herstellen tussen dragen, dit is de sleutel voor een lange levensduur.

02. Onthoud dat wol en kasjmier van nature bestand zijn tegen vlekken, geurtjes en vet, wat betekent dat je, door tip #1 in acht te nemen, de levensduur van je kledingstuk kan verlengen door niet vaak te wassen. Extra bonus: minder wassen = milieuvriendelijker vriendelijk.

03. Als je toch moet wassen, keer je kledingstuk dan eerst binnenstebuiten en gebruik je lauw

water (niet koud, max 30 °C). Handwassen is verreweg het beste. Je kunt er ook voor kiezen om je gebreide kleding te wassen in een wasmachine van de nieuwe generatie op het handwas- of wol programma op lage snelheid als je daar zeker van bent.
04. Gebruik een neutraal of mild reinigingsmiddel (bij voorkeur een speciaal wolwasmiddel of kasjmier shampoo) omdat enzymen in normale wasmiddelen de natuurlijke oliën van de vezels aantasten.

05. Dep je kleding na het wassen droog met een handdoek zonder te draaien, en/of leg je kledingstuk plat op een handdoek en rol het op met het kledingstuk naar binnen, waarbij je zachtjes aandrukt om extra vocht uit te drijven. Laat je kledingstuk vervolgens in de juiste vorm op een vlakke ondergrond drogen in een goed geventileerde ruimte, uit de buurt van warmtebronnen (vooral direct zonlicht).

06. Bewaar je breigoed altijd opgevouwen op een plank of in een lade. Gebreide kleding mag nooit op een hanger, omdat dit het kledingstuk uit vorm kan rekken.

07. Bewaar te allen tijde een goed motten werend middel in je kast of lade en vermijd direct

contact tussen het middel en je kleding. Breigoed dat je niet draagt in de zomer kan je het beste in een herbruikbare en afsluitbare tas bewaren.

08. Als het nodig is om kreukels te verwijderen, bijvoorbeeld na het dragen of uitpakken, leg je breigoed op een vlakke ondergrond of hang het over een hanger in een stomende badkamer. Wanneer nodig, druk met een warm strijkijzer op het droge kledingstuk (binnenstebuiten) met een vochtige doek erop (zorg ervoor dat het op de wol stand staat).

09. Als je kledingstuk nog nieuw is, kunnen er wat overtollige vezels verschijnen, ook wel 'pilling' genoemd.

Laat de wol twee of drie wasbeurten bezinken en verwijder ondertussen voorzichtig eventuele pilling handmatig met een zachte borstel of met de Fuzz-Away (online verkrijgbaar)

Ben je op zoek naar knitwear op maat? Ontdek de vier gloednieuwe knitwear-kwaliteiten bij Edgar N.: pure kasjmier, wol & kasjmier, kasjmier en zijde en merinowol. Deze zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten breisels: enkel garen, dubbel garen en de nieuwe 'halve Engelse rib' voor een verfijnde maar toch stevige textuur. Wat je ook kiest, knitwear is zeker één van de gemakkelijkste stukken in je garderobe om aan te trekken.

Over de schrijver
Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men en won in 1998 de Retail Jaarprijs. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na 4 ramkraken en een dip in zijn privé situatie creëerde Edgar een eerste doorbraak in Zwitserland waaruit een nieuwe formule ontstond, “Tailormade for Men”.Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentieke Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp.Experience Tailoring staat voor een authentieke, energieke en positieve energie met persoonlijke service en garandeert het hoogste niveau van betrouwbaarheid in kwaliteit en levertijd.Zijn brandstory, “The Tailored Man in Blue. It is you", gaat niet alleen om het maatpak, het gaat om de man in het maatpak! Het gaat om jou!
Reactie plaatsen