Experience Tailoring News

Edgar N. | Experience Tailoring


Nieuws

Katoen/Zijde

Katoen/Zijde

Nieuwe garenkwaliteit: katoen & zijde

Door toevoeging van deze betrouwbare, premium mix van 85% katoen en 15% zijde geef ik je nog een extra optie voor je gebreide creaties voor warm weer. Met een zacht, zijdeachtig gevoel en effectieve regulering van de luchtstroom en lichaamswarmte heeft je nieuwe katoen &  zijde kwaliteit een stijlvol, glanzend uiterlijk en is deze bijzonder draagbaar van begin van de lente tot het einde van de herfst.

Candiani Denim

Super-Stretch Jeans

Als je op zoek bent naar je volgende favoriete jeans op maat, hoef je niet verder te zoeken dan naar Edgar N.'s nieuwe 9 ounce super-stretch jeans. Vergeleken met de traditionele denim, die tussen de 11 en 13 ounce weegt, is deze schoonheid van 9 ounce ongelooflijk licht en merkbaar elastischer dan je gemiddelde stretchjeans.

Naast het drastisch verhogen van het comfort van de drager in warme en vochtige klimaten, biedt deze nieuwe kwaliteit het hele jaar door meer zachtheid en flexibiliteit en is het geweldig om een slankere pasvorm te creëren.

Geweven, geverfd en gewassen in Italië door Candiani, is je nieuwe 9 ounce denim  verkrijgbaar met een klassieke tailleband en in zes verschillende tinten, een zwarte en vijf tinten blauw. Wil je een was effect toevoegen? In de vier lichtere blauwtinten is het mogelijk om een vervaagde look aan zowel de voor- als achterkant te creëren, in plaats van whiskers op de heupen.

Personal Shoppers

Personal shoppers voor mannen

Een pak dat als gegoten zit, een onverwachte combinatie of een kleur die de ogen laat stralen: deze ondernemers weten welke kleding het beste in mannen naar boven haalt.

Zaterdag 3 april 2023 jl. stond ik met een artikel in de Stijlspecial van het FD. Ben je benieuwd naar dit artikel?


Bamboe under- and loungewear

Bamigo bij Edgar N.

Comfortabel minimalisme, van boxershort tot pyjama, van T-shirt tot joggingpak.

Stijlvol, comfortabel en ook duurzaam. De producten van Bamigo zijn anders dan het conventionele dankzij het zelfontwikkelde bamboetextiel. Ademend, vochtopnemend en blijvend zacht. Ongeëvenaard comfort in combinatie met de meest hoogwaardige kwaliteit.


Custom made in Italy

Stropdas made in Italy

Accessoires kunnen niet alleen je outfit van gemiddeldheid onderscheiden, ze vergroten ook de veelzijdigheid van je garderobe.

Een das en goed gekozen pochet, geven je uitstraling een upgrade, van weelderig tot ontspannen. Dit is vooral relevant voor bruidegoms en andere bruiloftsgasten, die voor de grote dag een  speciale look willen uitstralen.

Maar ook op de werkvloer kan je een statement maken al is het dragen van een das allang geen vanzelfsprekendheid meer. Maak je eigen keuzes en zie wat het resultaat zal zijn in je omgeving.

De dassen zijn verkrijgbaar in 3 lengtes, standaard, lang, extra lang en in diverse maakwijzen. 

Schoenen om je zomer in stijl te starten

City loafers

Mid-top city loafer: Iets formeler dan zijn tegenhanger en iets minder gekleed dan zijn low-top broertje. Je 'gewone' mid-top city loafers in donkerblauw zomer suède kan je dragen bij je pak of bij je spijkerbroek, afhankelijk van je stemming.

Mid-top city loafer met veters: De meest casual versie van de city loafers, de nieuwe mid-tops met veters in o.a. beige suède  ziet er goed uit onder bijvoorbeeld een utility-jasje, een gebreid T-shirt en een jeans of chino. 

Low-top city loafer: Comfortabel om aan te trekken, het bovenwerk van de lage city loafer stopt onder de enkel, biedt een klassieke vorm. De low-top city loafer staat goed bij een pak of casual jeanslook.

Katoen/Kashmir

Zomer knitwear

Nieuwe garenkwaliteit: katoen & cashmere

Door toevoeging van deze betrouwbare, premium mix van 85% katoen en 15% cashmere geef ik je nog een extra optie voor je gebreide creaties voor warm weer. Met een zacht, zijdeachtig gevoel en effectieve regulering van de luchtstroom en lichaamswarmte heeft je nieuwe katoen & en cashmere kwaliteit een ietwat robuust, mat uiterlijk en is deze bijzonder draagbaar van begin van de lente tot het einde van de herfst.

Bescherm jezelf

De Carcoat

In het begin van de 20e eeuw werden autojassen ontworpen om bestuurders en passagiers te beschermen tegen de elementen tijdens het rijden in open voertuigen. De carcoat kan onder alle weersomstandigheden worden gedragen met een optionele uitneembare voering. Afhankelijk van het weer kun je eenvoudig een laagje toevoegen of uitnemen.  

Bescherm jezelf en vergroot de veelzijdigheid van je jas door een uitneembare voering: geïsoleerd met 100% gerecycled 'dons'.

De carcoat is verkrijgbaar in vele kwaliteiten, kleuren en designopties.

Knitwear op maat.

Ongeacht de temperatuur, breigoed is een basis geworden welke niet mag ontbreken in de garderobe van de moderne man. Waarom? Omdat breigoed meer is dan alleen comfortabel, het raakt ook de sweet spot tussen casual en formeel. Combineer het met een klassiek pak voor een zakelijke bijeenkomst of jeans voor een weekendje weg. Minstens zo belangrijk, het knitwear-programma biedt voor elk wat wils.

Hier is de hele primeur in een notendop:

Je kan kiezen uit vier verschillende garenkwaliteiten: puur kasjmier (in 33 kleuren), wol & kasjmier (23 kleuren), kasjmier & zijde (17 kleuren) en extra fijne merino wol (29 kleuren). Daarnaast heb je de keuze uit twee verschillende gewichten (enkeldraads of dubbeldraads garen, beide met een gladde afwerking). Ook is er een matig getextureerde halve Engelse rib (verkrijgbaar in puur kasjmier of wol & alleen kasjmier).

Van coltruien, turtles,  V-hals en ronde hals tot polo's en diverse ritsen stijlen. Al deze stijlen zijn 100% aanpasbaar met je keuze uit mouwen, zakken, knopen, monogram en meer. inclusief een verstelbare mouwlengte en verstelbare lengte van het lichaam, voor een betere pasvorm en een '1/2 taille & heup' fit tool, om de wijdte van het lichaam en de boord aan te passen.

Exclusieve 3D-breimachines zorgen voor een luxe naadloze look. Je knitwear kan je uitbreiden met een klassieke finishing touch, een muts en/of sjaal, gestructureerd met een halve Engelse rib in puur kasjmier of wol & kasjmier. 

Pocketsquare

De pochet, prominent in de borstzak.

Dit traditionele sier- en zakdoek, welke je prominent in de borstzak plaatst, noemt men ook wel lefdoekje. Wie ouderwets chic wil doen, biedt zijn pochet aan ontroerde dames. Deze geste lukt alleen bij een borst zakdoek welke niet van gladde zijde is.

Een pochet kan de drager een extra elegante zwier verlenen. De pochet en de das hoeven geen twee-eenheid te vormen. Wie echt eigenwijs wil zijn, kiest een pochet dat een beetje afwijkt en vloekt met de das of laat de das weg.

De kunst van het pochet dragen, kent twee richtingen. De geometrische of een recht balkje. Deze laatste vraagt om keurig vouwwerk dat, net als bij een wit servet, het meest overtuigd als de pochet één kleur heeft. De nonchalante tegenhanger, waarbij een speelse bolle toef te zien is, vraagt minder precisie en past goed bij bonte doekjes. Exclusieve pochets herken je aan de elegante randversiering.

Ben je op zoek naar een custom made pochet? Ik heet je van harte welkom bij in Driebergen-Rijsenburg. Ik weet zeker dat je het hier naar je zin zult hebben.

Made in Italy

Jeans op maat

De jeans op maat van Edgar N. is voorgewassen om de look en het comfort te krijgen van een jeans die al jaren gedragen wordt, vanaf de eerste keer dat je ze aantrekt. In jouw geval met een klein percentage elastane voor meer comfort en flexibiliteit.


Made in Italy / Candiani denim / Italian premium denim fabric.

Zomer stijl

Meer comfort, betere prestaties.

Sneakers worden niet langer alleen in het weekend of naar de sportschool gedragen. Tegenwoordig kunnen ze met bijna alles worden gecombineerd en de keuzes zijn bijna eindeloos.

Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om mijn collecties en producten te verbeteren. Met de lente en de zomer in aantocht, is elk detail van je sneakers onderzocht om een manier te vinden die nog meer comfort en betere prestaties biedt. Ik ben trots op het resultaat en hoop dat jij dat ook zult zijn.

  • Je sneakerzolen geven meer steun, bevorderen een actievere houding en maken ze gemakkelijker te dragen voor langere tijd.
  • Zachtere tussenvoeringen zorgen voor nog meer comfort.
  • Een net iets hogere rug voor een betere pasvorm rond de hiel.


Maak een afspraak met Edgar N. voor het creëren van jouw favoriete paar sneakers.

Jeans op maat

Denim Defined - Jouw jeans op maat

De zoektocht naar de perfecte jeans kan soms frustrerend zijn. Te wijd bij de taille, te strak bij je bovenbenen of om je kuiten, de verkeerde lengte. En uiteindelijk eindig je vaak met een compromis en lever je in op de perfecte pasvorm.


Dat behoort nu tot de verleden tijd! Edgar N. maakt speciaal voor jou de perfect passende  jeans op maat. Op maat gemaakt van de beste materialen, gepersonaliseerd met oog voor detail. Comfort, kwaliteit en luxe zijn gegarandeerd. Maak kennis met nieuwe stoffen, wassingen, garens, knopen en persoonlijke details en natuurlijk de perfecte pasvorm.


.
Neem de controle

Het utility jasje - wars van mode trends.

Edgar N. | Experience Tailoring is verheugd om een meer casual kledingstuk aan je garderobe toe te voegen: het utility jasje met knopen.

Dit jasje heeft een meer ontspannen silhouet, vergelijkbaar met het model met 2,5 knopen en safari jasjes, heeft een kraag in overhemdstijl, grote opgestikte zakken op de borst en de heupen en een sluiting middenvoor met 5 knopen tot aan de nek.

Voor de zomer raadt Edgar N. een linnen of linnenmix aan om je koel en comfortabel te houden. Voor een zwaardere, robuustere look die net zo ademend is, is er een katoenen twill. Ons Nederlandse klimaat geeft misschien de voorkeur aan een technische stof voor extra bruikbaarheid: lichtgewicht en waterafstotend, perfect voor gelaagdheid of als een op zichzelf staand jasje. 

Classic, casual, drawstring, cargo

Chinos, passend bij bijna elke gelegenheid

Dit voorjaar is de chino er in vele kleuren, kwaliteiten en modellen. Je hebt de keuze uit de volgende modellen:

 

  • Smart chino: minder formeel dan de dress chino, maar niet zo casual als de 5-pocket: voor een gezellige bijeenkomst. 
  • Dress chino: geschikt voor op kantoor en je andere meer formele looks.
  • Drawstring chino: je klassieke chino in een meer ontspannen stijl. met trekkoord tailleband en elastiek aan elke kant.
  • Cargo chino: voeg praktische cargozakken toe om je spullen in op te bergen. Voor een goed geklede utility-look.

Stijlvolle sneakers

Mondain Amsterdam

Ontworpen in Amsterdam - Handgemaakt in Portugal.


De sneakers van Mondain Amsterdam worden met de hand gemaakt door hun eigen atelier in Portugal. Elke schoen gaat door 70 handen voordat hij in de luxe doos met extra veters en schoenentas wordt geplaatst.


Mondain Amsterdam gebruikt altijd de beste Italiaanse materialen om jou het beste comfort te geven gedurende de dag. Al deze materialen zijn afkomstig van gecertificeerde leveranciers.


Het bijzondere aan onze schoenen is onze unieke binnenzool, die je het gevoel geeft alsof u op wolken loopt.

Gran Sasso

Gran Sasso - Luxury Italian knitwear

Gran Sasso is een bedrijf dat met de tijd meegaat en elke dag de perfecte balans vindt tussen traditie en innovatie. Een belofte van kwaliteit tegen de juiste prijs, een uitnodiging om de Edgar N. te bezoeken en elk product met je eigen handen aan te raken, met waardering voor de details, zachtheid en stijl.

Door weer en wind

Technical coats

Om je meer keuze te geven voor de lente en de koelere, vochtige zomerdagen en nachten, voegt Edgar N. meer kleuren en een nieuwe kwaliteit toe aan de collectie technical coats. Dit alles van de gerenommeerde bovenkledingstoffenleverancier Olmetex.

In totaal zijn er zes kleuropties: marineblauw, frost en druivenblad groen, nachtblauw, olijfgroen en kaki, allemaal in waterafstotende katoenmixen.