Het shirt van de gentleman. 10 redenen om een wit shirt te dragen.
05 april 2022 
in Stijl

Het shirt van de gentleman. 10 redenen om een wit shirt te dragen.

Wanneer je spreekt over kostuums, colberts en pantalons behoor je tot de textiele en taalkundige leek. Een man draagt een pak, een jasje en een broek. Meer twijfel is er over de aanduiding van het overhemd. Overhemd dekt de lading en shirt is de Engelse aanduiding. Net als het pak vindt het shirt zijn ontstaan in Engeland.

Het moderne dress-shirt, heeft een lange voorgeschiedenis. In 1871 liet de firma Brown, Davis & Co in Aldermanbury het eerste met knoop en knoopsgat gesloten shirts registreren. Tot het eind van de 19e eeuw was het witte shirt een teken van voornaamheid. Alleen de man die genoeg geld had zijn shirts regelmatig te laten wassen en wie genoeg exemplaren bezat om vaak te kunnen wisselen, kon het zich veroorloven witte shirts te dragen. Omdat werk de reinheid van een wit shirt zou besmeuren, kon alleen een gentleman het aantrekken. Nu symboliseert het witte shirt perfectie en balans. Dus, als je je harmonieus voelt (of als je je zo wilt voelen), kies dan voor een wit shirt.

Gestreepte shirts kwamen pas aan het einde van de 19e eeuw in de mode. Mannen met gestreepte shirts echter, werden altijd van verdacht vlekken te willen camoufleren. Als compromis verscheen het bonte shirt met een witte boord en witte manchetten, maar uiteindelijk worden deze nooit zo serieus genomen als het witte shirt.


Het model van het boord is een wezenlijk stijlkenmerk. Er wordt een verschil gemaakt tussen staande en liggende boorden en deze waren vroeger in afneembare vorm verkrijgbaar. Het voordeel hiervan was dat het dagelijks gewassen kon worden, terwijl de rest van het shirt gespaard werd. De staande boord werd steeds meer vervangen door de liggende boord en nu zien we de staande boord alleen nog terug bij het dragen van een smoking of rokkostuum.

De traditionele shirts hebben geen borstzakje, omdat niemand precies weet wat er ingestopt moet worden. Bovendien geeft een gevuld borstzakje een onelegante aanblik.

Waarom zou je iedere dag voor een wit shirt kiezen?

Modetrends voor herenkleding evolueren voortdurend, maar één ding dat niet mag ontbreken in herengarderobe, is een wit shirt. Het witte shirt heeft een tijdloze elegantie en is nog steeds de meest betrouwbare en klassieke optie om te kiezen als je vastzit met tal van opties. De tijdloze stijl is van onschatbare waarde als het gaat om de herengarderobe. Een schoon wit shirt is als een kunstwerk dat in elke kledingstijl kan worden gedragen en gewoon overal bij past.

Witte shirts zijn ongelooflijk klassiek omdat ze eenvoudig zijn en gemakkelijk bij elke gelegenheid kunnen worden gedragen. Deze multifunctionele toepassing van witte shirts maakt ze ideaal voor elk evenement en een must-have voor elke man.

Als het gaat om professionaliteit, speelt je uiterlijk een grote rol in de indrukken die je op mensen achterlaat en in de manier waarop je het dagelijks leven waarneemt. Je kleding maakt zo'n impact dat het past bij het imago van de organisatie waarvoor je werkt. Onthoud dat als je formeel en verstandig gekleed bent, je niet al te veel je best hoeft te doen om indruk te maken op een klant.

Een wit shirt is en blijft iconisch en het is opmerkelijk hoe je jezelf presenteert in een outfit en hoe goed het bij je past. Witte shirts zijn als schone doeken en ze markeren een impact op je persoonlijkheid wanneer je ze draagt.

Witte formele shirts geven een nette en bekwame uitstraling en geven een enorme impact terwijl je jezelf als een serieus en gefocust persoon projecteert.


Stijlvol, tijdloos en iconisch

Veelzijdigheid

Witte shirts zijn een goede keuze voor zowel formele als casual kleding, omdat ze goed te dragen en klassiek zijn om bij elke gelegenheid te dragen. Ze kunnen worden gecombineerd met pakken van verschillende stijlen en kleuren. Wanneer je een pak draagt, is dit het middelpunt van de aantrekkingskracht en het shirt dat ermee gepaard gaat, moet klasse en elegantie toevoegen aan je uiterlijk. Pakken kunnen worden gecombineerd met shirts in verschillende kleuren, maar geen enkele kleur kan de perfectie en elegantie verslaan die een wit shirt van goede kwaliteit aan een pak geeft.

Witte shirts zien er even klassiek uit als ze zonder pakken worden gedragen. Het witte shirt fleurt ook elke broek op. Een wit shirt op een chino of een jeans passen zorgt voor een frisse look.

Voordelen van het witte shirt:

1. Een wit shirt geeft je het gevoel van professionaliteit en bezorgt je gezag over je persoonlijkheid.

2. Een wit shirt geeft het gevoel dat iedereen gelijk is en in veel landen maakt het witte shirt deel uit van het schooluniform.
3. Een wit shirt is goed bestand tegen de zon & hitte. Donkergekleurde shirts absorberen de warmte, terwijl witte shirts het licht weerkaatsen, waardoor je je in de zomer beter voelt.
4. Een wit shirt ziet er bij de meeste mensen goed uit. Als je twijfelt over de kleur, dan is wit de beste optie.

Belang op het werk

In veel werkomgevingen is de dresscode niet duidelijk gedefinieerd en in die zin moet je goed nadenken en iets comfortabels en professioneels dragen. Over het algemeen is een wit shirt één van de meest gebruikte kleuren op werkplekken. Witte business shirts voor mannen zijn een klassieker in de kantooromgeving.

Naast de hierboven genoemde, zijn er nog een paar redenen die ervoor kunnen zorgen dat je witte shirts verkiest boven andere kleuren voor je formele kleding op de werkplek, zoals:

5.   Een wit shirt geeft een visueel beeld van het bedrijf en zendt een boodschap uit dat de medewerkers professioneel zijn.

6.   Witte shirts zijn zeer acceptabel voor bijna elk evenement.
7.   Witte shirts geven een gevoel van uniformiteit in een kantoor, zodat er geen egoïsme of superioriteitscomplex is.
8.   Witte shirts geven je een gevoel van energie, waardoor je je zelfvertrouwen op het werk vergroot.
9.   Witte shirts helpen je om te pronken met je eenvoudige, strakke maar elegante look.
10. Witte shirts kunnen een succesvol begin vertegenwoordigen en kunnen worden geassocieerd met intelligentie, schittering en perfectie. Wit beïnvloedt ook de geest en het lichaam door positiviteit te bevorderen en de zuivering van gedachten en acties aan te moedigen.

Daarom is een van de beste en meest veelzijdige kledingstukken die een man in zijn garderobe kan hebben, een wit shirt, omdat het bij bijna elke outfit past, vooral op de werkplek. In je vrije tijd staat een wit shirt op een jeans of chino natuurlijk ook onberispelijk. Om specifieker te zijn, een wit shirt op een blauwe jeans is volgens veel vrouwen de meest sexy look die mannen kunnen dragen.

Spreken al deze voordelen je aan dan ben je van harte welkom voor een inmeetsessie bij Edgar N. | Experience Tailoring in Driebergen-Rijsenburg. Ik weet zeker dat je het hier naar je zin zult hebben. 

Over de schrijver
Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men en won in 1998 de Retail Jaarprijs. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na 4 ramkraken en een dip in zijn privé situatie creëerde Edgar een eerste doorbraak in Zwitserland waaruit een nieuwe formule ontstond, “Tailormade for Men”.Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentieke Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp.Experience Tailoring staat voor een authentieke, energieke en positieve energie met persoonlijke service en garandeert het hoogste niveau van betrouwbaarheid in kwaliteit en levertijd.Zijn brandstory, “The Tailored Man in Blue. It is you", gaat niet alleen om het maatpak, het gaat om de man in het maatpak! Het gaat om jou!
Reactie plaatsen