Zeven redenen waarom je in een maatpak zou moeten investeren.
22 maart 2022 

Zeven redenen waarom je in een maatpak zou moeten investeren.


In mijn vorige blog gaf ik je zes redenen waarom je vaker een pak zal aantrekken. Het pak is nog altijd de elegantste kleding die een man kan dragen, mits pasvorm, kleur en stof juist gekozen zijn, dat wil zeggen passend bij de gelegenheid, het tijdstip van de dag, het jaargetijde of het klimaat. Het kiezen van een maatpak is kiezen voor onbeperkte personalisatie- en ontwerpmogelijkheden, waardoor je uiteindelijk kan stralen met je individualiteit en je unieke stijl kan uiten op een manier die niet kan worden beantwoord met kant en klare confectie. Graag deel ik zeven redenen met je die je naar alle waarschijnlijkheid doen inzien waarom de keuze voor een maatpak een goede investering is.

Betere pasvorm

Een goede pasvorm is de "raison d'être" van een maatpak. De pasvorm is het allerbelangrijkste. Een goed zittend pak van een mindere kwaliteit verdient de voorkeur boven een slecht zittend pak van een betere kwaliteit. Wanneer je een standaard confectiepak aanschaft, koop je een pak dat is ontworpen om de massa te kleden. Dit pak wordt machinaal geproduceerd door door vooraf ingestelde basismaten, zonder rekening te houden met de levensstijl, gewenste uitstraling of unieke proporties van een persoon.

Een maatpak wordt ontworpen om de beste eigenschappen van de drager te benadrukken. Een goede kleermaker zal samen met een klant de vormen en patronen bespreken die bij hun lichaamsvorm passen, wat ervoor zorgt dat het pak optimaal tot zijn recht komt. De enige manier om een pak er het beste uit te laten zien, is door het op maat te laten maken.

Gebruik van hoogwaardige materialen

Maatwerk is een kunstvorm op zich. Een maatpak zou zijn naam niet waarmaken als de kwaliteit van de stof in het gedrang zou komen. Simpel gezegd, maatpakken worden op een meer deskundige manier gemaakt met meer superieure materialen dan standaard. Dit vertaalt zich in kwaliteit en duurzaamheid: een maatpak gaat veel langer mee. Zichtbaar of niet zichtbaar, onberispelijke materialen helpen de vorm, het uiterlijk en de nauwgezette pasvorm van je maatpak door de jaren heen te behouden.

Markeren van je persoonlijke stijl

Kiezen voor een maatpak is kiezen voor onbeperkte personalisatie- en ontwerpmogelijkheden, waardoor je uiteindelijk kunt pronken met je individualiteit en je unieke stijl kan uitdrukken op een manier die niet kan worden beantwoord met een confectiepak. Van de manchet vorm tot kraag ontwerp, zak vorm en kleur, er is een wereld aan mogelijkheden als het gaat om het eindproduct. Deelnemen aan het ontwerpproces kan ook zeer de moeite waard zijn. Wat is er mooier dan samen te werken met een kleermaker om iets te creëren dat niemand anders bezit dan jij!

Minder tijd en moeite

We hebben allemaal de frustraties ervaren die gepaard gaan met het kopen van kleding. We hebben veel tijd doorgebracht in kleedkamers om kleding te passen die niet past. Dit kan voelen als een nachtmerrie. Dit geldt met name voor het kopen van pakken, wat bijzonder lastig kan zijn. Je kan verschillende winkels in verschillende steden bezoeken en tientallen confectie pakken die gewoon niet goed passen. 

Met maatpakken is het proces veel controleerbaarder en eenvoudiger. Je werkt samen met een kleermaker die je maten perfect opmeet, je bespreekt je favoriete ontwerp en stofkeuze en daarna kan je alles loslaten, terwijl je one-of-a-kind maatpak speciaal voor jou gemaakt wordt. Dit creatieproces bespaart je uiteindelijk veel tijd en geld op de lange termijn en het is een proces dat ik met trots beheers bij Edgar N. | Experience Tailoring.


Driebergen-Rijsenburg


Maatkleding gaat langer mee

De verschuiving naar goedkope en massaal geproduceerde kleding kleding heeft een enorme impact gehad op de kledingindustrie. Kleding cycli zijn zo snel gestegen dat sommige retailers wekelijks nieuwe stijlen aanbieden. Geen wonder dat we altijd op zoek zijn naar de volgende trend en dat we een kast vol kledingstukken hebben, waarvan we er meerdere maar één keer hebben gedragen.

De aankoop van een maatpak is een slimme aankoop. In plaats van een tijdelijke aankoop zijn maatpakken gemaakt om lang mee te gaan. Op maat gemaakte kleding is een geweldige investering op lange termijn vanwege de gebruikte materialen en de algehele kwaliteit. Maatpakken gaan langer mee dan gewone pakken en zullen je nooit verrassen. Dus waar wacht je op?

Waar voor je geld krijgen

Een goed pak is een investeringsstuk en ik begrijp als geen ander dat je er zeker van wilt zijn waar voor je geld te krijgen. Omdat het op maat maken van je pak de algehele pasvorm verbetert, gaat je pak langer mee en kan je het vaker dragen.

In eerste instantie kan het kiezen van een maatpak een beetje ontmoedigend of onnodig lijken met alle kant-en-klare pakken die op de markt verkrijgbaar zijn. Ik kan je echter verzekeren dat het een echt investeringsstuk is dat langer meegaat dan al het andere in je garderobe. Wanneer je nog steeds denkt dat een maatpak duur of onnodig is? Laat mij je het tegendeel bewijzen en boek een afspraak bij Edgar N. | Experience Tailoring. Ik weet zeker dat je het hier naar je zin zult hebben.

Je krijgt een vertrouwen boost

Laten we eerlijk zijn, slecht passende kleding ziet er niet alleen belabberd uit, maar je voelt je er ook minder goed door. Als tailor kan ik je garanderen dat het op maat maken van je pak wonderen kunnen verrichten voor je zelfvertrouwen. Wanneer je er goed uitziet, voel je je goed, en een op maat gemaakt pak kan je het gevoel geven dat je een geheel nieuw persoon bent.

Er goed uitzien is ook nog eens het halve werk als het gaat om je loopbaanontwikkeling. Niemand wil een werknemer promoten die geen enkele moeite doet voor zijn uiterlijk. 
Kortom: de keuze voor een maatpak is een gegarandeerde manier om ervoor te zorgen dat je er goed uitziet, positief opvalt en respect toont voor je omgeving.

Dit alles gun ik jou natuurlijk ook. Wil je graag investeren in een stijlvol nachtblauw 2-delig S100 maatpak? Dan het ik een mooie tailormade deal voor je. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de deze link, Tailormade Deal. Wellicht zien we elkaar binnenkort bij mij in de showroom in Driebergen-Rijsenburg. Ik kijk ernaar uit en weet zeker dat je het naar je zin zult hebben.

Met stijlvolle groet,

Edgar Nijdam


Experience Tailoring


In een pak zitten een hart en een ziel.

Het is Edgar zijn missie om jou te laten 'groeien' in je maatkleding. Met zijn ervaring, lessen en boodschap aan de wereld helpt hij je aan een duidelijke identiteit, simpel en tijdbesparend, waarbij je met minder keuze de weg opent naar meer welzijn. Creëer samen met Edgar jouw toekomst van stijl, comfort, gemak en duurzaamheid. Creëer samen met Edgar jouw unieke stijl en garderobe. 

Welkom bij Edgar N. | Experience Tailoring ... Je al het hier naar je zin hebben. 


Over de schrijver
Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men en won in 1998 de Retail Jaarprijs. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na 4 ramkraken en een dip in zijn privé situatie creëerde Edgar een eerste doorbraak in Zwitserland waaruit een nieuwe formule ontstond, “Tailormade for Men”.Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentieke Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp.Experience Tailoring staat voor een authentieke, energieke en positieve energie met persoonlijke service en garandeert het hoogste niveau van betrouwbaarheid in kwaliteit en levertijd.Zijn brandstory, “The Tailored Man in Blue. It is you", gaat niet alleen om het maatpak, het gaat om de man in het maatpak! Het gaat om jou!
Reactie plaatsen