Het visitekaartje van de gentleman.
01 maart 2022 
in Stijl

Het visitekaartje van de gentleman.

Een ware gentleman is iemand die niets aan het toeval overlaat. Hij kleedt en verzorgt zich niet alleen stijlvol en onberispelijk, zijn hele verschijning is volmaakt. Hij is attent, beleefd, complimenteus, oprecht, galant, welgemanierd en voorkomend. Bestaat de echte gentleman nog wel in deze gehaaste, gecompliceerde en wrede wereld? Is het in deze tijd waarin we leven nog wel mogelijk om een gentleman te zijn? Willen wij mannen een gentleman zijn of zijn we bang om ons van onze beste kant te laten zien?

Het is haast onmogelijk om een echte gentleman te zijn. Je kan als man niet bijna een gentleman zijn; je bent het of je bent het niet en er zijn normen waar we ons aan moeten houden. Wie het van zichzelf niet is, doet er beter aan om niet te proberen het te zijn.

“De koning kan iemand in de adelstand verheffen, maar hij kan geen gentleman van hem maken”. 

Zelfs de grootste macht en rijkdom maken van een man nog geen gentleman. Voor de man die zich inspant en ernaar streeft het te willen zijn …., ja voor hem gaat er een prachtige wereld open, een wereld waarvan de toegang maar weinigen gegund is.  

maken van een man nog geen gentleman

De wereld vraagt op dit moment om meer gentlemen. Mannen die zich niet alleen stijlvol kleden en verzorgen, maar zich ook door en door fatsoenlijk gedragen. Een gentleman verraadt nooit een vriend. Hij weet precies wanneer een vrouw gezelschap op prijs stelt en wanneer zij liever alleen wil zijn. Hij drinkt liever één glas goede wijn dan een fles goedkope wijn. De gentleman is altijd hoffelijk, hoe onbeleefd of arrogant een ander zich ook tegenover hem gedraagt.
Zorg er dus voor dat de kleding die je draagt je morele kwaliteiten niet overstijgen.

In de komende blogs neem ik je mee in de wereld van de gentleman, zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over je uiterlijk en stijl. Op een subtiele, leuke en humoristische manier neem ik je ook mee in de normen, waarden, etiquette en gedragsregels die een echte gentleman ten alle tijden naleeft. Doe ermee wat je wilt, maar één ding is voor mij zeker: “De wereld heeft meer gentlemen nodig”.
Kleding is het visitekaartje van onze persoonlijkheid en dus moeten ze ook overeenkomen met onze persoonlijkheid. Wanneer de binnenkant en buitenkant congruent met elkaar zijn, ben je een ware gentleman, een tailored man in blue. Wat betekent het voor jou om een gentleman te zijn?

Ik ga proberen jouw passende kledingstijl, de stijl van een gentleman, te ontvouwen. Deze kledingstijl is een klassieke stijl en een mengeling van maatwerk met confectie, van exclusiviteit en Hollandse nuchtere doelmatigheid. Een maatshirt met dubbele manchet met manchetknopen van Tateossian, Een jeans op maat met een vintage pullover van Gran Sasso, een maatpak met een pochet van Paolo Albizzati. De stijl van de gentleman, the tailored man in blue, staat open voor vernieuwingen in duurzaamheid die zich bewijzen en er goed uitzien. Neem bijvoorbeeld de jeans, welke niet meer weg te denken is als vrijetijdskledingstuk en ook zijn intrede in de zakenwereld heeft gemaakt.

Wist je trouwens dat de productie van één spijkerbroek 7.000 liter water vervuilt! Een spijkerbroek vervuilt net zoveel water als je lichaam in tien jaar tijd verbruikt. De hele keten: van katoenplant, garens maken, verven, stonewash … dat proces vervuilt 7.000 liter water.”

Het is mooi om te zien dat de er vele nieuwe ontwikkelingen voor een duurzamer proces gaande zijn. Zo verkoop ik op dit moment 2 jeans concepten op maat en kan ik speciaal voor jou de perfect passende jeans laten maken. Op maat gemaakt van de beste materialen, gepersonaliseerd met oog voor detail en minder verspilling. Comfort, kwaliteit en luxe zijn gegarandeerd en dat is precies wat een gentleman wilt.

Jeans op maat
Kledingstukken en accessoires van verschillende oorsprong tot een harmonisch en interessant geheel samenstellen vereist kennis van de geschiedenis ervan. Natuurlijk kan je op je intuïtie afgaan, maar door kennis van de afzonderlijke onderdelen van de garderobe van de gentleman kan je leren om je kleding op de juiste manier te dragen. Het meeste kan je leren van de Engelse stijl. Al in de 18e eeuw nam Londen de leiding in de stijlontwikkeling van Europa en kwamen alle vernieuwingen vanuit Engeland. Zo is het pak ontstaan vanuit de jacht- en rijkleding van de adel die op de landgoederen in Engeland woonden. Om de gemakkelijke rij-jasjes ook in de stad te kunnen dragen, kwamen onbekende trendsetters op het idee ze van donkere stof te maken. Uiteindelijk hebben we de pasvorm van het huidige pak met het korte jasje aan deze ontwikkeling te danken.

Nog niet zolang geleden was een gentleman niet alleen veel tijd maar ook veel geld kwijt. De tijden zijn enigszins verandert. Door stijl, vakmanschap en technologie samen te brengen, is het mogelijk gemaakt om jouw garderobe voorgoed te veranderen. Dit proces kan kan enige jaren duren en dat is maar goed ook. Een garderobe moet net als de inrichting van een huis groeien. Het is een individueel proces, waarbij je wellicht wat hulp kan gebruiken. Uiteindelijk is de kleding die je draagt het visitekaartje van je persoonlijkheid.

Tegenwoordig kan je op een leuke, persoonlijke, kostenbesparende en ethische manier je kleding kopen en laten maken? Stap voor stap en ieder geraffineerd kledingstuk voor jou op maat gemaakt. Op deze manier creëer je jouw toekomst van comfort, gemak en duurzaamheid, zodat je stap voor stap jouw richting vindt, je richting naar een gentleman.

In de volgende blog neem ik graag mee in de pakkenwereld. Hoewel het pak steeds minder vaak gedragen wordt, vinden vrouwen een man nog steeds aantrekkelijker wanneer hij een pak draagt. Een pak geeft je een stuk aanzien en straalt autoriteit uit. In een stijlvol pak laat je zien dat je respect hebt voor je omgeving, dat je een echte gentleman bent, een tailored man in blue.

Dankjewel voor het lezen van deze blog. Mocht je willen reageren? Plaats gerust een reactie, want is ben dol op feedback, opmerkingen en vragen.
En deel deze blog gerust met je relaties, dat waardeer ik enorm. Ik hoop je gauw te ontmoeten en voeg me gerust toe aan jouw netwerk.

Met stijlvolle groet en tot de volgende blog.

Experience Tailoring

In een pak zitten een hart en een ziel.

Het is Edgar zijn missie om jou te laten 'groeien' in je maatkleding. Met zijn ervaring, levenslessen en boodschap aan de wereld helpt hij je aan een duidelijke identiteit, simpel en tijdbesparend, waarbij je met minder keuze de weg opent naar meer welzijn. Creëer samen met Edgar jouw toekomst van comfort, gemak en duurzaamheid. Creëer samen met Edgar jouw unieke stijl en garderobe.

Welkom bij Edgar N. | Experience Tailoring .... Je zult het hier naar je zin hebben.

Over de schrijver
Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men en won in 1998 de Retail Jaarprijs. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na 4 ramkraken en een dip in zijn privé situatie creëerde Edgar een eerste doorbraak in Zwitserland waaruit een nieuwe formule ontstond, “Tailormade for Men”.Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentieke Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp.Experience Tailoring staat voor een authentieke, energieke en positieve energie met persoonlijke service en garandeert het hoogste niveau van betrouwbaarheid in kwaliteit en levertijd.Zijn brandstory, “The Tailored Man in Blue. It is you", gaat niet alleen om het maatpak, het gaat om de man in het maatpak! Het gaat om jou!
Reactie plaatsen